Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Üdvözöljük Fenyőfő község önkormányzati oldalán

FRISSÍTVE! Légy Te is rendőr

Populáris hír

Meghosszabított jelentkezési határidő

Frissítve: 2021.02.12.: Meghosszabbított jelentkezési határidő

Plakát:

 



TÁJÉKOZTATÓ

a 10 hónap képzési idejű KÖZBIZTONSÁGI RENDŐRJÁRŐR, illetve HATÁRRENDÉSZ ÉS ÚTLEVÉLKEZELŐ RENDŐRJÁRŐR
szakképesítés megszerzésére irányuló szakmai képzés felvételi követelményeiről és eljárási rendjéről

JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK

- magyar állampolgárság,

- jelentkezési életkor: 18-55 év,

- cselekvőképesség,

- állandó bejelentett belföldi lakóhely,

- büntetlen előélet és kifogástalan életvitel, illetve hozzájárulás annak szolgálati viszony létesítése előtti, valamint szolgálati viszony fennállása alatti ellenőrzéséhez,

- közép- vagy emelt szintű érettségi,

- egészségi, pszichológiai, fizikai alkalmasság,

VÁLASZD A RENDÉSZETI KÉPZÉST, VÁLASSZ HIVATÁST!

Ahhoz, hogy a Rendőrségnél tiszthelyettesi beosztásba kerülhess, a középiskolai érettségin túl szükséged van rendészeti szakirányú végzettségre, ezt szerezheted meg a közbiztonsági rendőrjárőr, illetve a határrendész és útlevélkezelő rendőrjárőr képzés elvégzésével.

UGYE TE IS ALKALMAS VAGY RÁ?

A felvételi orvosi, pszichológiai, valamint fizikai erőnléti alkalmasságvizsgálatokból áll, amelyeket az egyes megyei rendőri szervek objektumaiban folytatnak le. Az alkalmasságvizsgálatok mellett egy személyes meghallgatáson kell részt venned, amelyet követően az eljárás eredményéről írásban kapsz értesítést.

Ha a felvételi eljárást sikerrel teljesíted és az életviteled is kifogástalan, felvételt nyersz az általad választott megyei rendőri szervhez, akik ezt követően küldenek el az ország négy pontján (Miskolc, Körmend, Remeteszőlős, Szeged) található rendőr suli egyikébe.

KÉSZÜLJ FEL A SZOLGÁLATODRA!

A képzés nappali rendszerű, 10 hónap időtartamú és magába foglalja a Rendőrségnél töltött gyakorlatot is. A sikeres felvételt követően a képzés első 2 hónapjában munkaviszonyban állsz, majd a második hónap végén a Rendőrség „próbaidős” hivatásos állományába kerülsz kinevezésre. A 10 hónap időtartamú képzés sikeres elvégzését követően önálló intézkedésre jogosult, szakmailag felkészített járőrként a Rendőrség közrendvédelmi, közlekedésrendészeti, határrendészeti szakterületén teljesíthetsz szolgálatot, vagy a bevetési egységek csapaterős feladatainak ellátásában vehetsz részt.

GONDOLKODJ RENDŐRKÉNT IS KARRIERBEN!

Hivatásos rendőrként számodra is biztosított lesz a belátható, tervszerű előmenetel. Pályád során végezz el szaktanfolyamokat, így bűnügyi nyomozó vagy helyszínelő is lehetsz, illetve sok más érdekes beosztást tölthetsz be.

A jelentkezés, a felvételi eljárás, valamint a képzés számos elemében eltér más szakképző suli rendjétől. Ezért kérjük, hogy fokozott figyelemmel tanulmányozd a tájékoztatót, hogy megfontoltan dönthess.

NE FELEDD!

A 10 hónap időtartamú képzésünkre történő jelentkezéssel élethivatást is választasz, és leendő szolgálati helyeden változatos szakterületeken teljesíthetsz majd szolgálatot! A Rendőrséggel hosszú távra tervezhetsz, még akkor is, ha most nem ez lebeg a szemed előtt.

ILLETMÉNY

A képzés első két hónapjában a garantált bérminimumot (bruttó 210 600 Ft/hó munkabér), – a képzés hátralevő részében – a hivatásos szolgálati jogviszonyba lépés napjától bruttó 231 707 Ft/hó alapilletményt kapsz. A tényleges szolgálat megkezdését követően teljesítményjuttatásban részesülhetsz – az előző év egyéni teljesítményértékelésétől függően – évente két részletben.

MEDDIG JELENTKEZHETSZ?
2021. évben a szeptemberi tanévkezdéstől eltérően áprilisban keresztévfolyamot is indítunk. Képzéseinkre az alábbi határidőkig jelentkezhetsz.
1. A 2021. április 1-jén induló képzésre a közzététel napjától 2021. január 31-ig lehet jelentkezni.
2. A 2021. szeptember 1-jén induló képzésre a közzététel napjától 2021. május 31-ig lehet jelentkezni.

További információ PDF-ben letölthető itt!