Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Üdvözöljük Fenyőfő község önkormányzati oldalán

Orvosi rendelők felújítása Bakonygyiróton és Fenyőfőn

Dokumentumok

 

 

"Orvosi rendelők felújítása Bakonygyiróton és Fenyőfőn"
TOP-3.2.1-15-GM1-2016-00018

 

 

A TOP-3.2.1-15 kódszámú, Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című pályázati felhívás 2016-ban jelent meg. Magyarország Kormányának pályázati felhívása az önkormányzatok és 100% önkormányzati tulajdonban álló gazdasági  társaságok számára, az alacsony széndioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérés megvalósítása érdekében. 2016 augusztus 12-én Bakonygyirót és Fenyőfő községek önkormányzatai összefogással közösen nyújtották be pályázatukat a TOP-3.2.1-15 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című pályázati felhívásra. A pályázat címe Orvosi rendelők felújítása Bakonygyiróton és Fenyőfőn. A Támogató döntése alapján a Bakonygyirót és Fenyőfő községek önkormányzatai 17.967.500 Ft vissza nem
térítendő támogatásban részesültek.
Az elnyert támogatás az Orvosi Rendelő - mint önkormányzati intézmény - hatékonyabb energiahasználatának, racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítését célozza meg. 

A támogatásnak köszönhetően a Bakonygyiróti és Fenyőfői orvosi rendelők épületei korszerűbbé válnak. 

Az Orvosi Rendelő Fenyőfőn a Kossuth utcában a 45 hrsz-ú ingatlanon
helyezkedik el.
Jelen pályázat az Orvosi Rendelő - mint önkormányzati intézmény - hatékonyabb energiahasználatának, racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítését célozza meg. 
Az Orvosi Rendelő az 1950-es években épült, az elmúlt 30 évben felújítás jellegű munkák elvégzésére nem került sor. Elektromos kályhák ugyan elhelyezésre kerültek, de beüzemelésük soha nem történt meg. A helyiségek fűtése jelenleg is a meglévő szilárd tüzelésű vaskályhák által történik.  Az Orvosi rendelő és az orvosi mosdó-WC meleg víz ellátását egy 10 literes elektromos vízmelegítő biztosítja.    
Továbbá tervezett, háztartási méretű kiserőmű (HMKE) fotovillamos rendszer kialakítása saját villamosenergia-igény kielégítése céljából. Ezek: 6 db napelem és 1 db inverter.
Elvégzésre kerül a homlokzatok hőszigetelése (lábazat is), az ablakok (3 db) és 1 db bejárati ajtó cseréje.  
Tervezett még: Akadály mentes mosdó-WC kialakítása, akadály mentes közlekedést biztosító ajtók beépítése, a feljutást biztosító rámpa és akadálymentes parkoló kialakítása. Továbbá  padló és falburkolatok cseréje, felújítás miatt szükséges festés-mázolási  munkák elvégzése.

Készültség: 100%