Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Üdvözöljük Fenyőfő község önkormányzati oldalán

30 perc a család biztonságáért

Közszolgálati hír

A fűtési szezon közeledtével a katasztrófavédelem újra felhívja a figyelmet a kémények és a fűtésrendszer karbantartására még annak első használata előtt.

30 perc csupán egy átlagos kéményellenőrzéshez és -tisztításhoz, amely továbbra is garantálja szeretteink biztonságát és az együtt töltött pillanatok meghittségét.

Rövid filmmel a hosszú életért (videó)

A kéményseprés az egylakásos ingatlanokban élők számára második éve önkéntes. Nekik maguknak kell elindítani azt az időpont-egyeztetési folyamatot, amelynek végén a kéményseprő felkeresi otthonukat, és elvégzi az ingyenes ellenőrzést. A szilárd tüzelőanyaggal működő fűtőberendezések esetén évente, a gázüzeműeknél kétévente. Ez a változás leginkább a külön háztartásban élő idősebb családtagok számára jelent nehézséget. Róluk is gondoskodni kell, ha szükséges, helyettük is hívjuk ki a kéményseprőket!
Egy égéstermék-elvezető teljes nyomvonalának szemrevételezése és műszeres ellenőrzése mindössze 30 percet vesz igénybe. Persze csak akkor, ha minden rendben van. Ha az égéstermék-elvezetőt tisztítani kell, az valamivel hosszabb időbe telik, de otthonunk és családunk biztonsága megéri a ráfordított időt.

A fűtési szezonon kívüli időszakban a kéményseprők kevésbé leterheltek, így április végétől augusztus végéig az ügyintézés gyorsabb, a várakozási idő rövidebb, és a munka is jobban tervezhető.

A kéményseprő házhoz hívását itt kezdeményezheti!